PROJECT ΔΙΑΤΡΟΦΗ 2017

Στο διαθεματικό project του σχολείου μας ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ οι εκπαιδευόμενοι αρχικά συγκέντρωσαν πληροφορίες για την διατροφική πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής και τις παραδοσιακές συνταγές ,μελέτησαν δε την συμβολή του ελαιόλαδου των φρούτων και λαχανικών στην σωματική και ψυχική υγεία.

Η παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή ύστερα από έρευνες στη χώρα μας και αλλού, αποδείχτηκε η πιο υγιεινή διατροφή. Ο συγκεκριμένος τρόπος διατροφής τα τελευταία χρόνια αποκτά όλο και περισσότερα εδάφη, διότι πολλές μελέτες δείχνουν ότι οι κάτοικοι των Μεσογειακών περιοχών ζουν περισσότερο και σπάνια πάσχουν από καρκίνο του εντέρου και του στήθους ή καρδιακές παθήσεις, σε σχέση με τους Αμερικανούς και τους Βορειοευρωπαίους.

 

Στο εργαστήριο ζωγραφικής απεικόνισαν σχηματικά την διατροφική πυραμίδα με την τεχνική του κολλάζ και σε σκεύη καθημερινής χρήσης, χρησιμοποιώντας την τεχνική découpage απεικόνισαν φρούτα και λαχανικά.

 

 

 

Για το ερευνητικό μέρος του project συνέταξαν ερωτηματολόγιο σχετικό με τις διατροφικές συνήθειες αντίτυπα του οποίου διένειμαν. Ακολούθησε η επεξεργασία των δεδομένων και η στατιστική ανάλυσή τους ενώ με βάση τα γραφήματα και τα συμπεράσματα που προέκυψαν ακολούθησαν εκτενείς συζητήσεις για τη διατροφική συμπεριφορά των νεοελλήνων.